Рада Суддів
України

uaUA enEN

23.02.2023, 11:05

Рада суддів України оновила орієнтовні нормативи навантаження на суддів за 2022 рік та інтерактивну карту судів України Рада суддів України оновила орієнтовні нормативи навантаження на суддів за 2022 рік та інтерактивну карту судів України

Рада суддів України оновила інтерактивну карту судів України з розрахунками нормативів навантаження на суддів і суди з урахуванням кількості справ, які розглядаються судами впродовж звітного 2022 року.

Дана карта розроблена з метою обліку статистичних даних та доопрацювання Методики визначення граничної чисельності суддів у судах на основі кількості справ, які надходять на розгляд до суду.

Для розрахунків на карті й у таблицях використано дані статистичної звітності за 2022 рік.

Вперше такий розрахунок було використано зі статистичними даними за 2019 рік. Відтоді оновлення карти відбувається щорічно.

Окрім нормативної чисельності у звітності відображена інформація щодо кількості судових справ, що надійшли до суду, інформація про штатну та фактичну чисельність суддів.

Подивитись інтерактивну карту можна на сайті Ради суддів України в розділі: Документи, Нормативи навантаження.

Звертаємо увагу, що карта відображає статистичні дані за рік, коли в Україну вторглися війська російської федерації з метою знищення нашої держави.

Пресслужба РСУ