Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

18.05.2018, 13:59

Рада суддів України затвердила нове Положення про помічника судді Рада суддів України затвердила нове Положення про помічника судді

Рада суддів України затвердила нове Положення про помічника (помічників) судді . Члени Ради суддів України затвердили його одноголосно з огляду на те, що кожен помічник судді це спеціаліст, який забезпечує виконання суддею повноважень щодо здійснення правосуддя.

Окремо в Положенні прописано про посади помічника судді-члена Ради суддів України з питань, які стосуються виконання суддею своїх обов'язків, як члена Ради суддів України, такий помічник підзвітний лише судді, який є його безпосереднім керівником. "Помічник судді-члена Ради суддів України – це працівник патронатної служби, який забезпечує виконання суддею-членом Ради суддів України, обраним у встановленому порядку з’їздом суддів України, його обов’язків члена Ради суддів України, а також повноважень щодо здійснення ним правосуддя." – зазначено в Положенні. 

Голова Ради суддів України звернув увагу на те, що претендувати на помічника, суддя, який є членом Ради суддів, може тільки у тому випадку, коли він реально працює у Раді. "Суддя, який систематично не з'являтиметься на засідання Ради, про помічника навіть нехай і не мріє" - сказав Олег Ткачук.

Зазначимо, що при підготовці проекту Положення про помічника судді було враховано приписи Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статті 92 Закону України «Про державну службу», Кодексу законів про працю, а також проекти Положень про помічника судді, розроблених: Державною судовою адміністрацією України, членами Ради суддів України, Комітетом з питань організаційно-кадрової роботи судів, органів суддівського самоврядування та Комітетом з питань статусу суддів, дотримання прав працівників судів Ради суддів України; зауваження і пропозиції Асоціації помічників суддів України; зауваження і пропозиції, які надійшли від суддів, судів та помічників суддів.

Прес служба РСУ