Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

11.10.2017, 07:58

12 жовтня Рада суддів України визначиться з кандидатами на посаду судді Конституційного Суду України 12 жовтня Рада суддів України визначиться з кандидатами на посаду судді Конституційного Суду України

12 жовтня 2017 року відбудеться засідання Ради суддів України, на якому планується розглянути дев'ять питань порядку денного. Найперше члени РСУ розглянуть питання "щодо відповідності осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України, вимогам встановленим Конституцією України та Законом України "Про Конституційний Суд України". 

Зазначимо, що на посаду судді Конституційного Суду України, який обиратиметься ХІV позачерговим з'їздом суддів України після перерви, претендує 19 осіб. Їх відповідність вимогам, що встановлені Конституцією України та Законом України "Про Конституційний Суд України", стане предметом розгляду Радою суддів України, яка, відповідно до частини  першої статті 12 Закону України "Про Конституційний Суд України", здійснює підготовку питання щодо розгляду на конкурсних засадах кандидатур на посаду судді Конституційного Суду з’їздом суддів України.

Також, під час засідання будуть розглянуті питання: про рекомендації конференції «День права знати: забезпечення доступу до публічної інформації", організованої Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини спільно з Офісом Ради Європи в Україні та Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в України (ПРООН) щодо наповнення офіційних веб-сайтів судів публічною інформацією; про підтримку Міжрегіонального конкурсу творчих робіт для дітей з особливими освітніми потребами "Правосуддя майбутнього – очима дітей"; про затвердження Плану організаційних заходів з підготовки та проведення продовження ХІV позачергового з'їзду суддів України після перерви. та інші.

Розпочнеться засідання о 10 годині, 12 жовтня, у приміщенні Верховного Суду України.

Прес-служба РСУ