Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

10.07.2017, 11:35

51 кандидат (36,4 %) із негативним висновком ГРД не підтвердили здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді 51 кандидат (36,4 %) із негативним висновком ГРД не підтвердили здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді

За результатами співбесід та пленарних засідань, що провела Вища кваліфікаційна комісія суддів України до 7 липня 2017 року включно, 51 кандидат не підтвердив здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді. Це становить 36,4 % висновків ГРД.

У п’ятницю, 7 липня 2017 року, ВККСУ під час пленарного засідання розглянула питання щодо відповідності критеріям професійної етики та доброчесності п’ятьох кандидатів, стосовно яких є висновок ГРД.

За результатами засідання троє кандидатів за вказаними критеріями підтвердили здатність здійснювати правосуддя у Верховному Суді, двоє – не підтвердили.

Визнання кандидата таким, що не підтвердив здатності здійснювати правосуддя, означає отримання ним 0 балів за доброчесність та вибуття з конкурсу.

Водночас, як вже неодноразово повідомляла Комісія, ухвалене рішення про підтвердження здатності кандидата здійснювати правосуддя у Верховному Суді означає лише те, що за критеріями професійної етики та доброчесності він отримає більше, ніж 0 балів.

«Рейтинг кандидатів буде визначено з урахуванням усіх об’єктивних і достовірних фактів та інформації, що надійшла стосовно кандидата під час конкурсу, зокрема зазначена у висновках Громадської ради доброчесності», – наголосив член ВККСУ Михайло Макарчук.

Загалом протягом пленарних засідань ВККСУ станом на 7 липня 2017 року ухвалила рішення щодо 88 кандидатів, з яких 24 – не підтвердили здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді, 64 – підтвердили.

Нагадаємо, що 10 липня 2017 року розпочався останній тиждень пленарних засідань, під час якого протягом 10, 12 та 14 липня 2017 року ВККСУ розгляне висновки ГРД щодо 22 кандидатів.

Рейтинг кандидатів буде сформовано після проведення всіх пленарних засідань та оприлюднено до 1 серпня 2017 року.

За інформацією прес-служби Комісії

Прес-центр судової влади