Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

04.05.2018, 08:43

Апеляційний суд Рівненської області відчинив свої двері для студентів Апеляційний суд Рівненської області відчинив свої двері для студентів

Екскурсію Будинком Правосуддя майбутні правники розпочали зі знайомства з колективом суду апеляційної інстанції. Вже в найближчі дні ліцеїсти відвідають судові засідання. Цікавить їх розгляд і цивільних справ, і кримінальних проваджень. 

Спілкування відбувалось у форматі «запитання-відповідь». Учні з  представником суду подискутували на загальні питання з теорії держави і права, обговорили норми права та його види, зупинилися на понятті дієздатності особи, пригадали, з якого віку наступає кримінальна відповідальність, зі скількох ланок складається судова система в Україні тощо. Ліцеїстам провели екскурсію Будинком Правосуддя. Вони ознайомились з роботою канцелярій суду, наочно пересвідчились, як відбувається автоматичний розподіл справ, побували в залі судового засідання, в якому розглядаються кримінальні провадження, побачили де і як утримуються обвинувачені та підозрювані особи.


Нагадаємо, Рада суддів України прийняла рішення №12, яким рекомендовала судам усіх юрисдикцій необхідно більш активно роз’яснювати роль суду як незалежного та неупередженого арбітра у спорі, та регулярно, не менше як один раз на тиждень, поширювати інформацію про роботу суду, про соціальні, просвітницькі заходи на веб-сторінці суду та місцевих ЗМІ (в т.ч. електронних),а також негайно інформувати Раду суддів України щодо кризових ситуацій. Для активізації роботи в регіонах Рада суддів України рішенням  №5 затвердила список членів Ради суддів України, уповноважених Радою суддів України для роботи в областях. Так, представником РСУ в Рівненській області є суддя апеляційного суду Рівненської області Сергій Єремейчук.

За повідомленням прес-служби суду

Прес-служба РСУ