Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

09.09.2019, 08:35

Члени Ради суддів України відвідали районні суди Одеси Члени Ради суддів України відвідали районні суди Одеси

З робочим візитом до Приморського районного суду міста Одеси завітали Голова Ради суддів України Богдан Моніч, заступник Голови Вадим Бутенко разом з представниками Проєкту ЄС "Право-Justice" Анною Адамською-Галлант та Лукашем Боярським.

Під час зустрічі обговорили найбільш актуальні питання захисту незалежності суддів. Окрему увагу приділили деяким проблемам, з якими стикається Приморський суд, а саме: велика завантаженість суддів і "кадровий голод", адже на сьогодні в суді з належних 37 суддів відповідно до штату працює лише 16.

При цьому, голова суду Сергій Кічмаренко наголосив на тому, що рівень задоволеності громадян роботою суду дуже високий. Його слова підтверджують результати опитування учасників судових проваджень щодо їх задоволеності якістю функціонування судів Одеської області, яке реалізувала Громадська організація "Міжнародна фундація розвитку" за підтримки програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Нове правосуддя". Опитування відбувалось із застосуванням Системи оцінювання роботи суду (СОРС), розробленою Радою суддів України за сприяння проекту USAID "Справедливе правосуддя".

"Станом на початок 2019 року в Приморському районному суді м. Одеси перебувало на розгляді 8727 справ та матеріалів, а впродовж шести місяців надійшло на розгляд ще 22131. За цей період розглянуто 19579 справ та матеріалів, а 11279 – наразі перебувають на розгляді. Це колосальне навантаження на суддів та апарат", - додав Сергій Кічмаренко.

Також, Голова Ради суддів України Богдан Моніч разом з членкинею РСУ, суддею Луцького міськрайонного суду Волинської області Інною Плахтій ознайомились із проєктами, втіленими на базі Київського районного суду міста Одеса, а саме: кабінет медіації, електронний суд та наразі діючий проект – Громадський центр правосуддя Одеської області.

Нагадаємо, що Рада суддів України рішенням №71 від 26 жовтня 2018 року підтримала запровадження реалізації пілотного проекту "Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін" на території Одеської області. Програма спрямована на удосконалення організації та роботи судів і врегулювання проблемних питань, що лежать в площині матеріально-технічного забезпечення. 

Пресслужба РСУ