Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

08.04.2020, 13:39

Голова РСУ Богдан Моніч: "Судова влада України стала на крок ближчою до електронного правосуддя" Голова РСУ Богдан Моніч:

"Впровадження інструментів дистанційного судового провадження сьогодні має пріоритетне значення та повинно відбутися в найкоротші терміни",- на цьому наголосив голова Ради суддів України Богдан Моніч під час робочої наради з радником Голови Державної судової адміністрації України Леонідом Богдановим.

Під час наради було використано систему відеоконференції, яку планується запустити найближчим часом у всіх судах України.

Радник Голови Державної судової адміністрації України Леонід Богданов поінформував, що наразі ДСА України затвердила "Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду".

Найближчим часом він буде опублікований на офіційному сайті  Державної судової адміністрації України. 

Сама система відеоконференцзв'язку готова до роботи і наразі завершується її тестування, а вже незабаром з її використанням будуть проведені судові засідання в ряді судів України.

Систему відеоконференції можна буде запустити на будь-якому комп’ютері та навіть зі смартфона. Вона дозволяє обмінюватися документами між учасниками конференції та повністю підтримує використання електронного цифрового підпису.

Богдан Моніч подякував за виявлену оперативність у вирішенні цього питання. "Як не прикро про це говорити, але поштовхом для активізації робіт з впровадження інструментів дистанційного судового провадження, стали запровадженні у державі карантинні заходи, які також відобразилися на роботі судів та суддів", - зазначив Богдан Моніч.

Голова Ради суддів України  також висловив сподівання, що подальші кроки ДСА України в цьому напрямку сприятимуть і повному запуску Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

Пресслужба РСУ