Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

19.12.2020, 09:13

Привітання Голови Ради суддів України з Днем адвокатури Привітання Голови Ради суддів України з Днем адвокатури

Шановні колеги - адвокати!

Від імені Ради суддів України та від мене особисто прийміть найщиріші вітання з нагоди вашого професійного свята – Дня адвокатури!

В основі вашої діяльності лежить захист – захист задля відновлення, забезпечення реалізації, дотримання або запобігання порушенню прав, свобод і законних інтересів підозрюваного, обвинуваченого (підсудного), засудженого, виправданого громадянина.

На міжнародному рівні ви захищаєте не тільки інтереси громадян, а й інтереси держави, відстоюючи її право на світове визнання й утвердження демократії. У судових процесах ви керуєтесь принципом змагальності сторін, а це означає, що перебіг слухань і доля людини залежить від вашої кваліфікації, знання законів, розуміння судового процесу і досвіду. І в цьому ви кращі.

Разом з тим ви вільні птахи, годні вибирати клієнтів, спеціалізацію і справи, встановлювати гонорари і окреслювати межі своєї відповідальності, які лежать виключно в моральній площині. І саме цим моральним критеріям, як і законам, ви не зраджуєте.

Тож будьте успішні, утверджуйтесь фахово, досягайте правничих вершин і впливайте на законотворчі процеси з тим, щоб права і свободи людей в нашій державі були непорушними.

Добра вам, здоров’я, професійних досягнень і життєвих гараздів.

Зустрінемось в процесі!

З повагою

Голова Ради суддів України             Богдан Моніч