Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

23.09.2021, 12:23

Рада суддів України продовжить рух задля формування оновленого складу ВРП Рада суддів України продовжить рух задля формування оновленого складу ВРП

Оскільки юридична позиція Ради суддів України щодо повноважень держорганів у питаннях конфлікту інтересів виявилась важкою для сприйняття окремих посадових осіб НАЗК, змушений пояснити простіше.

Голові Національного агентства з питань запобігання корупції слід зосередитись на своїх безпосередніх обов'язках та сферах відповідальності, а не вдаватись до дріб'язкових піар акцій, спрямованих на підняття власного рейтингу та рейтингу офіційного телеграм каналу НАЗК.

Ні голова Ради суддів України, ні члени Ради суддів не потребують його порад ні в питаннях конфлікту інтересів, ні щодо інших процедур, які належать до компетенції Ради.

Рада суддів України усвідомлює важливість проведення судової реформи, а тому виконує і надалі буде виконувати обидва закони, спрямовані на її впровадження. Але Рада суддів здійснюватиме це самостійно і без жодної допомоги "доброзичливих громадян", які сьогодні відверто вдаються до булінгу всіх без винятку суддів, діючи за правилом:"чим страшніша брехня, тим легше у неї повірити".

Вже сьогодні триває добір кандидатів до Етичної ради від суддівської спільноти, у відповідних процедурах Рада суддів України й надалі діятиме відкрито та прозоро, чітко та послідовно рухаючись у напрямку формування оновленого складу Вищої ради правосуддя.

Голова Ради суддів України

Богдан Моніч