Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

27.08.2020, 09:43

До уваги кандидатів на посаду судді Конституційного Суду України! До уваги кандидатів на посаду судді Конституційного Суду України!

24 вересня 2020 року у Києві відбудеться засідання Ради суддів України. На ньому планується проведення співбесід з кандидатами , які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України та взяли участь у конкурсі, що був оголошений рішенням Ради суддів України від 31 січня 2020 року №2.

Нагадаємо, що 5 березня 2020 року, на позачерговому засіданні, яке відбувалося у режимі відеоконференцзв'язку, Рада суддів України встановила відповідність усіх 14 кандидатів на посаду судді Конституційного Суду України вимогам, встановленим Конституцією України та Законом України "Про Конституційний Суд України".

Відповідно до поданих документів, Рада суддів України встановила відповідність осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України:

1. Бабко Валерія Валеріївна - суддя Деснянського районного суду міста Києва;

2. Грищук Оксана Вікторівна - професор кафедри теорії та філософії права Львівського національного університету ім. Івана Франка;

3. Гусак Микола Борисович - суддя Верховного Суду;

4. Васильченко Віталій Васильович - суддя Кам’янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області;

5. Денисенко Наталія Миколаївна - заступник керівника Управління порівняльно-правового аналізу – завідувач відділу порівняльних досліджень;

6. Коровайко Олександр Іванович - голова Херсонського апеляційного суду;

7. Лясковець Олексій Володимирович - адвокат;

8. Мазка Наталія Броніславівна - суддя Макарівського районного суду Київської області;

9. Малетич Михайло Михайлович - суддя Вищого господарського суду України;

10. Новікова Тамара Вадимівна - суддя Черкаського окружного адміністративного суду;

11. Прокопенко Олександр Борисович - суддя Верховного Суду;

12. Сірий Микола Іванович - старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України;

13. Цуркан Михайло Іванович - заступник начальника (директора) відділу "Тестологічний центр" Національної школи суддів України;

14. Яцина Віктор Борисович - суддя Харківського апеляційного суду.

Співбесіди з кандидатами відбудуться на підставі частини п'ятої статті 12 Закону України "Про Конституційний Суд України", якою передбачено, що за результатами вивчення документів та відомостей, наданих кандидатами, та співбесід з ними, Рада суддів України ухвалює рекомендацію щодо кожного кандидата на посаду судді Конституційного Суду України.

Суддю Конституційного Суду України з числа кандидатів обиратимуть делегати ХVІІІ з’їзду суддів України, який відбудеться в Києві наприкінці року (про дату і місце проведення буде повідомлено додатково).

Пресслужба РСУ