Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

15.03.2017, 08:27

Розпочався другий день роботи з'їзду суддів України Розпочався другий день роботи з'їзду суддів України

Другий день роботи XIV позачергового з'їзду суддів України розпочався із затвердження бюлетеня для таємного голосування за кандидатів до Верховниї ради правосуддя. Нагадаємо, що 14 березня 2017 року делегати обрали двох з шести членів ВРП. Ними стали Микола  Худик та Віктор Шапран, які набрали відповідно 225 та 278 голосів представників суддівської спільноти.

Делегати визначилися зі списком кандидатів до ВРП, яких внесли до бюлетеня для таємного голосування (складається з восьми кандидатів)  та прийняли рішення, що присягу новообрані члени Вищої ради правосуддя складатимуть вже після оголошення остаточних результатів голосування.

Після завершення організаційних процедур зі звітом перед делегатами  з'їзду виступила Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко. Вона зупинилася на програмних питаннях, над вирішенням яких працюють очільники судової влади та Рада суддів України..Зокрема, вона наголосила, що Рада суддів України переймається вирішенням проблем з охороною судів та суддів, питаннями суддівського навантаження та кадровим наповненням судів, питаннями матеріально-технічного забезпечення судових установ та відновленням довіри до судової влади. У контексті останнього вона зазначила, що суди і судді почали працювати в умовах безперецедентної відкритості та прозорості, але, разом з тим, звернулася до журналістів та представників ЗМІ надати суддям право на відповідь, аби ця відкритість і прозорість не стали рухом з одностороннім напрямком.

Звертаючись до суддів, Голова Ради суддів України закликала їх бути відповідальними. "Саме відповідальність є ознакою влади. Відповідальність - це і честь влади, а судовоа влада, по своїй суті, є носієм такої відповідальності", - сказала Валентина Сімоненко.

Після виступу вона відповіла на запитання делегатів з'їзду та оголосила про початок голосування за кандидатів до Вищої ради правосуддя.

Прес-центр судової влади