Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

18.12.2023, 14:49

Суддя Юлія Матвєєва:"Я схиляю голови перед військовими", - зустріч в переддень професійного свята Суддя Юлія Матвєєва:

"Для мене це — найвища ступінь визнання мого вчинку, але, повірте, я так вчинила не для того, щоб отримати якісь преференції чи нагороди. Це просто моя свідома позиція… Я схиляю голову перед військовими, які захищають нашу державу, особливо жінками», — сказала суддя Юлія Матвєєва, коли отримала нагороду з рук Президента України Володимира Зеленського.

Суддя Іллічівського районного суду Маріуполя Юлія Матвєєва сім місяців провела у полоні росіян. 19 березня 2022 року вона разом із чоловіком, дочкою та мамою спробували евакуюватися з Маріуполя, але їх затримали на одному з блокпостів біля Мангуша. П’ять місяців вона перебувала в СІЗО Донецька, де до неї застосовували психологічне та фізичне насильство.

З полону була звільнена в результаті масштабного обміну полененими, який ще називають "жіночим". Тоді, з російського полону вдалося визволити 108 жінок, з яких 96 військовослужбовиці та 12 цивільних.

Зараз суддя Юлія Матвєєва здійснює правосуддя в одному зі столичних районних судів. Перед професійним святом - Днем працівників суду, з нею зустрілась знімальна група "1+1" (відео на 47 хв)

Пресслужба РСУ