Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

06.07.2018, 11:32

У Кам'янці-Подільському відбулось виїзне засідання Консультативної ради голів судів при ВРП У Кам'янці-Подільському відбулось виїзне засідання Консультативної ради голів судів при ВРП

Засідання проходить за підтримки Україно-канадського проекту підтримки судової реформи в Україні. Участь у заході беруть більшість членів Вищої ради правосуддя. Із вітальним словом до учасників заходу звернулися Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, заступник Голови Верховного Суду Богдан Львов, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, Голова Ради суддів України Олег Ткачук, проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна, керівник Україно-канадського проекту підтримки судової реформи в Україні Любомир Маркевич.

Звертаючись до учасників заходу, Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, зокрема, наголосив, що зміни, які сьогодні відбуваються у системі правосуддя, мають забезпечити функціонування судової влади відповідно до суспільних очікувань щодо незалежного та справедливого суду, а також європейської системи цінностей та стандартів захисту прав людини. Водночас систему правосуддя необхідно вибудувати так, щоб вона функціонувала таким чином, аби кожен суддя відчував себе захищеним та мав усі умови для належного та ефективного виконання своїх завдань і функцій щодо здійснення правосуддя. Голова ВРП зазначив, що реалізація цих завдань буде можливою лише за умови об’єднання зусиль усіх представників судової влади та здійснення належної комунікації всередині системи правосуддя, зауваживши, що з цією метою проводиться засідання Консультативної ради голів судів при Вищій раді правосуддя, на якому судді та очільники органів суддівського врядування та самоврядування мають змогу обговорити актуальні питання здійснення судової реформи та проблеми судової влади, а також визначити «стратегічні та тактичні» завдання на найближчий час.

Учасники засідання обговорили пропозиції до проекту Положення про Державну судову адміністрацію України та проекту Положення про територіальне управління Державної судової адміністрації України, які презентував на заході Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк. 

А з доповіддю щодо проекту Порядку надання Радою суддів України методичної допомоги органам суддівського самоврядування та здійснення контролю за організацією роботи судів перед присутніми виступив Голова Ради суддів України Олег Ткачук.

"Рада зобов’язана розробляти та організовувати виконання заходів щодо забезпечення незалежності судів і суддів, поліпшення стану організаційного забезпечення діяльності судів, які потім мають виконувати Вища рада правосуддя, Державна судова адміністрація, органи виконавчої влади. Існує й аспект, що має реалізовуватися через законодавчу владу. Загалом, ми дійшли висновку, що для забезпечення незалежності суддів слід створювати спеціальні умови. Це непросте питання, бо РСУ повинна стежити за тим, у яких умовах здійснюється правосуддя", - зазначив Голова Ради суддів України.

За повідомленням управління інформації

та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП

Прес-служба РСУ