Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

27.09.2019, 12:53

У Львові обговорили актуальні питання здійснення адміністративного судочинства У Львові обговорили актуальні питання здійснення адміністративного судочинства

Сьогодні у Львові відбулась міжнародна конференція "Адміністративна юстиція в Польщі та в Україні: порівняльні аспекти". Під час двох сесій учасники обговорили актуальні питання здійснення адміністративного судочинства в Україні та Республіці Польща.

Вітаючи учасників, Голова Ради суддів України Богдан Моніч побажав присутнім плідної роботи та наголосив, Рада суддів України підтримує творчу, викладацьку та наукову діяльність суддів, однак за умови, що така діяльність не повинна шкодити інтересам здійснення правосуддя.

«Подібні конференції, насамперед, проводяться в інтересах правосуддя і є дуже важливими, а здобутий досвід дозволить запозичити найкращі практики та уникнути помилок або неефективних рішень»,- сказав очільник органу суддівського самоврядування.Окрему увагу приділили можливості використання в українських реаліях практики Польщі щодо комп’ютеризації адміністративного процесу, питання забезпечення правового регулювання процедур у діяльності колегіальних суб’єктів публічної адміністрації у контексті перейняття досвіду Польщі для України. 

Член РСУ, суддя КАС ВС Володимир Кравчук присвятив свою доповідь питанню ефективності судового захисту в адміністративному провадженні в Україні. Учасники заходу активно долучилися до дискусії та погодились, що судовий контроль забезпечує персональну відповідальність і має потужний профілактичний ефект. Колеги з Польщі поділились своїм досвідом щодо представництва в адміністративних справах. Особливо жваве обговорення викликала тема судової медіації в податкових спорах.

Проведення такого масштабного заходу стало можливим завдяки зусиллям Міжнародної фіскальної асоціації (IFAUkraine), Восьмого апеляційного адміністративного суду, юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка та Всеукраїнської асоціації адміністративних суддів.

Пресслужба РСУ