Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

31.07.2017, 09:37

Організатори блокування Ширяєвського районного суду отримали 60 діб арешту Організатори блокування Ширяєвського районного суду отримали 60 діб арешту

Організатору блокування роботи Ширяєвського районного суду, що на Одещині, Віталію Голодку, рішенням Приморського районного суду міста Одеси обрано запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту. Про це повідомило  одеське інтернет- видання "Думская".

Нагадаємо: Віталій Голодок та активісти громадської організації "Україна -це ми" підозрюються в організації хуліганських дій під будівлею Ширяєвського районного суду 21 і 26 липня 2017 року, що кваліфікуються як хуліганство із застосуванням зброї (частина 4 ст.296 Кримінального кодексу України). 

Зазначимо, що на зухвалі хуліганські дії членів громадської організації, одними з перших відреагувала Рада суддів України, яка у своїй заяві звернула увагу представників громадськості, активістів, які беруть участь не тільки у судових засіданнях, а також й у блокуванні роботи суду, на неприпустимість подібної поведінки. "Перешкоджаючи здійсненню правосуддя, представники громадських організацій не задумуються над тим, що такі їхні дії підпадають під статті Кримінального кодексу України", - сказала тоді Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко.

Коментуючи ситуацію, 21 липня 2017 року, Валентина Сімоненко зазначила, що від імені Ради суддів України  звернеться до Національної поліції та Генеральної прокуратури з вимогою якомога ретельнішого розслідування подій, що призвели до блокування роботи суду, проголошення реальних погроз на адресу суддів та закликів до знищення майна суду. 

Прес-центр судової влади